Leasing eller køb

Leasing eller køb hos SmartDrive

Er du i tvivl om du skal lease eller købe en bil? Så er du ikke alene. Mange af vores kunder synes, at det kan være svært at gennemskue, hvad der er det bedste at gøre. Derfor vil vi her gennemgå nogle af de overvejelser, der er vigtige at gøre sig, når du skal beslutte, om du skal købe eller lease hos SmartDrive. Der er to ting, du skal overveje:

  • Økonomi
  • Tryghed

Økonomiske overvejelser

Når du overvejer at købe en bil eller lease hos SmartDrive, så er der nogle helt klare spørgsmål, du kan stille dig selv for at beslutte, om du skal købe eller lease.

  • Koster bilen over 100.000,- at købe?
  • Kører du mellem 10.000 og 50.000 km om året?
  • Vil du skifte bil indenfor 5 år?

Hvis du kan svare ja til alle tre spørgsmål, så er leasing den bedst økonomiske beslutning for dig ifølge SmartDrive’s priser.

Det afhænger af bilens værdi

Grunden til, at vi kan opstille disse spørgsmål er, at valget mellem leasing og køb afhænger af bilens værdi – og ikke mindst, hvor meget en bil taber i værdi.

Bilens værdi halveres hvert 3. år, hvis du kører 20.000 km om året, hvilket er meget normalt for en privatbil. Derfor er der penge at spare ved at lease en bil, hvis du ønsker at skifte bil forholdsvis ofte, da de samlede udgifter vil være lavere ved at lease.

Hos SmartDrive leaser du nyere brugte biler. Vi køber biler, der er 3 år gamle. Det betyder lavere leasingpriser for dig end med helt nye biler, da bilens værdi allerede er faldet. Samtidig får du en driftssikker bil, da den stadig er nyere.

Likviditet

En anden vigtig overvejelse, du bør gøre dig som privatperson, er angående din likviditet. Det vil kort sagt sige din købekraft. Dine lån påvirker nemlig hinanden. Hvis du står overfor at skulle købe dit drømmehjem, så vurderer banken, hvor mange penge, du må købe hus for. Det beløb er blandt andet påvirket af, om du har eksisterende lån.

Som hovedregel kan du regne med, at hvis du køber en bil til 300.000,-, kan du faktisk låne 1.000.000,- mindre til hus. Det er så stort et beløb, at det har stor indflydelse på, hvilken bolig, du kan købe.

Overvejelser om tryghed

Ud over de økonomiske fordele, der kan være ved at lease, er der også nogle tryghedsmæssige fordele:

  • Faste månedlige udgifter
  • Ingen overraskende regninger
  • Én måneds opsigelse

For mange mennesker er usikkerheden ved at købe og eje en bil stor. Har man gjort en god handel? Ender ens bil ofte på værkstedet? Når du leaser en bil hos SmartDrive betaler du et fast beløb hver måned. Og hvis du tilmed tilvælger vores totalservice, får du aldrig uforudsete regninger, da vi klarer stort set alle værkstedsregninger.

Læs mere om totalservice her

Derudover har du altid kun én måneds opsigelse på din leasingbil, så hvis din livssituation ændrer sig, måske får I et barn mere, eller måske får du nyt job længere væk, så kan du på kun én måned skifte leasingbil eller opsige din kontrakt.

Hvis du derimod føler en større tryghed ved, at du kan sige, at bilen er din egen. Så er køb måske mere rigtigt for dig.

Vælg din nye bil hos SmartDrive

Hos SmartDrive kan du både købe og lease biler. Det betyder, at vi ikke har nogen agenda, når vi rådgiver dig omkring valg af bil, andet end at finde den rigtige bil og finansieringsmetode til netop dig. Du kan derfor trygt komme ind til SmartDrive og blive klogere på leasing eller køb af bil, når du skal beslutte dig.

Vil du vide mere, så kontakt os allerede i dag på telefon +45 21 82 12 78 eller e-mail info@smartdrive.dk og find ud af, om vi finde din nye bil til dig!

Back to top