Info om Leasing

Du kan spare penge ved at lease frem for ved at købe

Et spørgsmål vi ofte møder er: Kan det virkelig betale sig at leje fremfor at eje? Ja – Det kan det. Lad os give dig et eksempel:

Hvis du køber en bil, der har en udsalgspris på 200.000,- vil bilens værdi som tommelfingerregel halveres efter 3 år. Altså har bilen mistet en værdi på 100.000. Dernæst skal du låne pengene i banken. Det koster typisk for en bil i denne prisklasse 48.000 i renter i løbet af de 3 år. Med både renter og værditab, har du ved køb af bil en samlet omkostning pr. måned på ca. 4000,-.

Hvis du i stedet lejer bilen af SmartDrive, vil du have en samlet omkostning pr. måned på ca. 3200,-. Med andre ord, så sparer du ca. 800,- om måneden ved at lease frem for at købe.

Du kan få en nyere bil for et lavt startbeløb

Når du financierer køb af en ny bil, vil du typisk skulle ligge 20 % i udbetaling, for at opnå en lav rente. Dette svarer til, at hvis du køber en bil til 200.000,-, så vil du skulle ligge en udbetaling på 40.000,-. I modsætning hertil, vil du ved leasing af en bil til 200.000,- skulle ligge ca. 12.500,- i startbeløb. Når du leaser en bil, vil du således ikke skulle fremskaffe så stort et beløb, som hvis du skulle købe en bil.

Du kan nemmere skifte bil ved nyt behov

Du kan lease bilen så længe, du har lyst og er max. bundet af bilen i 1 måned.

Dette er en fordel, da du ikke ved hvad der sker om et år, hvor du måske har et andet behov, end du har nu. Kørselsbehov kan ændres som følge af stiftelse af familie eller skift af arbejdsplads. Hvis du har købt en bil og efter et år har behov for at udskifte den, så vil værditabet være meget stort.

Værditabet kan efter et år nemt løbe op i 30 % af købsværdien. Hvis du køber en bil til 200.000,- så vil du på et år have et værditab på 60.000,-. I modsætning hertil, vil du ved leasing af en bil have en tilsvarende omkostning på kun 38.400,- på et år. Du slipper ved leasing af bil endvidere for besværet med at skulle sælge din bil og kan blot enten opsige kontrakten eller lease en anden bil, hvis behovet skulle opstå.

Du kender dine biludgifter hver måned

Når du køber en bil, har du både et værditab samt renter på lån til bil. Ved leasing er du fri for at bekymre dig om, hvor stort et værditab, der er på bilen, samt om renten på lånet stiger. Endvidere har du mulighed for at tegne en serviceaftale eller en total serviceaftale, så du kender de præcise omkostninger forbundet med bilen. Dermed undgår du uforudsete udgifter til service og reparation.

Du skal ikke låne penge til bil i banken

Når du køber en bil, vil du typisk skulle låne penge i banken eller finansiere bilen hos forhandleren. Når du låner penge i banken, får det betydning for dine samlede lånemuligheder. Ved leasing har du ikke behov for finansiering af bil, udover startbeløbet. Du får her frigivet lånekapital til andre ting. Endvidere vil du samlet kunne opnå besparelser i banken. Jo mindre lån du har i banken, jo lavere renter og bidragssatser skal du betale.

Du er fri for at lave en dårlig investering, som køb af en bil vil være

Det der betyder noget for din bils totaløkonomi er størrelsen på værditabet, når bilen skal sælges igen. Det er usvigeligt sikkert, at en bil taber i værdi. Både nye og brugte biler mister ca. 25 procent af deres værdi om året. Dette svarer til over havdelen af bilens værdi i løbet af 3 år. (Ovenstående eksempel er ved et kørselsbehov på 15-20.000 km. pr. år.) Med andre ord, er det altså en dårlig investering at købe en bil.

Læs evt. nærmere om dette på FDMs hjemmeside eller på Penge og Privatøkonomi.

Back to top